Fa dotze anys que la Intersindical STEI-i treballa en l’àmbit dels serveis generals de l’Administració de la CAIB. La nostra acció sindical sempre ha fomentat la participació del personal empleat públic: visitam periòdicament tots els centres de treball per recollir impressions i traslladam les propostes que ens n’arriben. Enguany feim una passa més. Et proposam que contribueixis a dissenyar les propostes i les línies d’actuació del nostre sindicat per als pròxims anys.

divendres, 21 de maig del 2010

Noves mesures del Govern

Després de l’anunci d’en Zapatero del retall al sou dels empleats públics, la congelació de les pensions de les persones jubilades, la retirada de xec als nadons, el retall de les prestacions socials i la resta de mesures anunciades, l’STEI-i fa feina per poder estructurar una anàlisi clara i entenedora del que està passant i per proposar les mesures de pressió adients fetes des de la unitat sindical i que abasti la societat en general.
Pensam que tant el govern de l’estat com l’autonòmic en comptes de retallar els drets socials i laborals dels treballadors i treballadores i de les capes més desafavorides de la societat pot establir altres mesures per combatre la crisi, com per exemple el retall de la despesa militar, l’increment de la fiscalitat sobre el capital financer i sobre les rendes més altes. Què en pensau, de tot plegat?

dilluns, 3 de maig del 2010

Empreses públiques, consorcis, fundacions... i corrupció

Els pressuposts del 2010 preveuen que es fusionin algunes de les entitats del "sector públic instrumental" (consorcis, fundacions, empreses públiques...) de l'Administració de la CAIB. En concret, segons el Diario de Mallorca de diumenge passat, el Govern pretén eliminar set entitats i concentrar en tres organismes tot el que fa referència a medi ambient, infrastructures i turisme.

Tanmateix, hem pogut comprovar que els escàndols de la legislatura anterior neden en una marea de noms indesxifrables: CDEIB, CAIB Patrimoni, Palma Arena, Turisme Jove, BITEL, Fundació Balears Sostenible, Inestur... És evident que els mecanismes de control d'aquests organismes no varen ser eficaços. Què en pensau, de tot plegat? Pensau que el projecte de llei del sector públic que impulsa el Govern pot millorar alguna cosa.